Het Toernooi

Het Haags Open is een snooker toernooi welke sinds 2006 ieder jaar wordt gehouden in het Snooker & Pool centrum Delta te ’s-Gravenhage. Mede dankzij de ondersteuning van diverse sponsors als Delta, Domburg Sportprijzen en de Haagse Snookerclub is dit toernooi uitgegroeid tot een volwaardig en serieus toernooi alwaar naast de topspelers ook recreatieve spelers een plaats hebben.

Hierom heeft de organisatie als opzet een kwalificatie middels een poulesysteem waardoor iedere ongeplaatste speler minimaal 4 wedstrijden speelt. Hierbij wordt dan vermeden dat een speler, die van ver moet komen niet, wanneer hij een sterke tegenstander heeft geloot, weer na 20 minuten buiten staat.

Daarnaast is er voor degene die zich niet weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi de mogelijkheid om mee te doen aan het B toernooi, echter is dit niet verplicht.

Voor de topspelers daarentegen geldt het principe: “loon naar werken”.
De 7 spelers die zich inschrijven met de hoogste ranking, conform die als gebruikt door de KNBB na afloop van het NK snooker, zullen automatisch worden geplaatst voor het hoofdtoernooi en hoeven zich dus niet te kwalificeren. Daarnaast is de titelverdediger automatisch als eerste geplaatst.

De organisatie is wederom blij dat zij de inschrijfkosten voor het Haags Open weer relatief laag heeft kunnen houden. Zo bedraagt deze voor ongeplaatste spelers 10 en voor geplaatste spelers 20 euro.

Ook wordt de ondersteuning van de KNBB welke haar leden op dit toernooi middels e-mail heeft geattendeerd zeer gewaardeerd.

Opzet Haags Open:

Eerste weekend kwalificatie. Hierbij wordt gestreden middels een poulesysteem om uiteindelijk tot 8 spelers te komen die op de slotzondag met de 8 geplaatste spelers zullen strijden om de titel en een niet onaardig geldbedrag. Er zal, indien mogelijk, rekening worden gehouden met de voorkeur van spelers om alleen op zaterdag dan wel op zondag te willen spelen. Dit is echter geen garantie en hangt mede af van de hoeveelheid inschrijvingen.

Kledingvoorschriften

KLEDINGCODE C (GELDT VOOR: JEUGDTOERNOOI, B TOERNOOI, VOORRONDES)

  • Nette pantalon en schoenen (geen spijkerbroek en/of gympen) en donkere sokken.
  • Poloshirt (met kraag) of een overhemd met lange of korte mouwen.
  • Voor dames geldt dat ook een lange donkere rok (tot de enkels) gedragen mag worden i.p.v. een pantalon en in plaats van een overhemd of poloshirt mag eventueel een blouse over of in de broek/rok gedragen worde

KLEDINGCODE B (GELDT VOOR HET HOOFDTOERNOOI)

  • Nette pantalon (bij voorkeur donker van kleur, geen spijkerbroek), nette schoenen (geen gympen) en donkere sokken.
  • Voor dames geldt dat ook een lange donkere rok (tot de enkels) gedragen mag worden i.p.v. een pantalon.
  • Overhemd met lange mouwen (manchetten dienen dicht te zitten) (stropdas of strikje is niet verplicht).
    Het bovenste knoopje van het overhemd mag los zijn.
  • Een vestje (vestje dient dicht te zitten).

Tweede weekend:

Op zaterdag het “B” toernooi. Opzet hiervan is mede afhankelijk van de hoeveelheid spelers die zich aanmelden
Je kunt meedoen als je in de kwalificatie verliest.

Het jeugdtoernooi wordt ook op deze zaterdag gespeeld.

Op zondag dan het hoofdtoernooi en de finale van het B toernooi. Op deze zondag zullen de wedstrijden worden geleid door arbiters van de Dutch Referee Association (DRA) welke immer hun liefde voor de snookersport laten zien door de wedstrijden kundig en haast belangeloos te leiden.

Hopende u op het Haags Open Snooker te mogen zien spelen groet ik u vriendelijk,

Namens de organisatie,

Joost Vink